Вероизповедания - Секти

Български масони дебютират в САЩ

 България е имала свой представител на световния масонски семинар в Ню Йорк от 1 до 4 май, твърди в. “24 часа”.
 Българската свободна ложа на старите и свободните зидари е инсталирана в София на 20 септември м.г. от Великата ложа на Германия. Ритуалът се е състоял в таен храм в полите на Витоша пред погледите на братя зидари от около 50 регулярни ложи. По същото време от Берлин по цял свят бе разпратено писмо, че това е единствената регулярна Велика ложа в България. Тя бе включена в световния масонски каталог, по който зидарите от цял свят се ориентират кой е техен човек и кой не е. В момента в тайното мъжко общество членуват около 200 души - бизнесмени, политици, интелектуалци, учени, хора от всички професии. Те се събират веднъж на месеца в храм в подножието на Витоша, който крият упорито.
 в-к “24 часа”, бр. 129/17.05.1998 г.                    рег. 17.05.1998 г.
 

Ученик от Търново се самоубива заради секта

 Шестнадесет годишен ученик от строителен техникум във Велико Търново се е самоубил с ловната пушка на баща си в дома си в град Дебелец. Намерено е писмо с религиозно съдържание, в което се казвало, че е “от Господа Исуса Христа”, който призовавал вярващите да изпълняват Божиите заповеди. В дома на младежа било намерено и друго по-старо писмо. Това е втори случай на самоубийство на ученик по религиозни причини под въздействието на секти от търновския строителен техникум. На 7 януари в местността Суйлука бе открито тялото на 18-годишния Милко Арнаудов.
 в-к “Континент”, бр. 113/20.05.1998 г.           рег. 20.05.1998 г.
 

Воини на Христа във Велико Търново

 Забранената в повечето страни по света протестантска секта “Воини на Христа” действа в старата столица под прикритието на регистрирания Библейски център за вяра “Емануил”, съобщиха източници от следствието. Там вече разследват самоубийството на 16-годишния Георги от с. Дебелец, който на 27 април се простреля в главата с ловната пушка на баща си. В стаята на момчето, което напоследък се свързало с “Емануил”, са открити няколко книги, издания на “Воини на Христа” и някакво странно, пожълтяло писмо от “Исус Христос”, което в момента се изследва в лабораторията на РДВР. Една от религиозните книги на Георги била отваряна най-често на страницата, на която Господ Бог го уверява: “Само една стъпка има между мен и смъртта!”.
 в-к “Демокрация”, бр.134/24.05.1998 г.                  рег. 24.05.1998 г.
 
 
 

 

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Анализи"