Строителство

В Израел търсят наши строители

 Български специалисти и работници могат да намерят работа на строителния пазар в Израел, съобщи след завръщането си от Тел Авив Георги Шиваров, зам. председател на Българската стопанска камара. През последните 5 години 50 000 сезонни работници участвали в изграждането на строителни обекти на израелска територия. .
 в-к "Пари", бр,98/4.05.1998 г.                  рег 4.05.1998 г.
 

Китай дава работа на българи

 Български агрономи ще работят в Китай, съобщи вчера министър Валентин Василев. 17 специалисти по земделие, животновъдство и ветеринарна медицина започват работа, трима ще пристигнат в Китай до няколко дни. "Техноимпекс" им договори заплати от 400 долара плюс хотел и храна, а в Шанхай фирмата започна преговори за наемане на български строители на административни сгради.
 В.к "Демокрация" бр. 124/14.05.1998 г.                 рег. 14.05.1998 г.
 

Частни фабрики пускат нови продукти по европейски образец

 Нашите частни фабрики пускат на пазара нови продукти-аналози на европейските изделия, но строителните предприемачи, които вече рядко предават готови апартаменти, не ги търсели, оплакват се производителите. На деловата среща на фирмите от мебелния и дървопреработващ бранш се изтъкнаха тези трудности. По прогарама ФАР наши предприемачи от бранша ще посетят колеги от Западна Европа за обмяна на опит, казват от МП. Почти двойно били спаднали поръчките на частните фирми в строителството и сега те били 40% от клиентите. Останалите 60% били индивидуални заявки, твърдят от частната фабрика за паркетни настилки "Певидера" - Нови пазар. Тя произвежда нов вид паркет - фабрично шлайфан и лакиран по европейски образец. Той е икономичен и екологичен, съкращава цали бригади от строителни работници и операции.
 От частната фабрика "Демет паркет" - Котел твърдят, че дъб и ясен си остават предпочитаните материали за паркет. 5,5 пъти е поскъпнало дървото у нас за последните 1,5 г. , казват частници, които правят дограма, така излизало по-евтино да се внасят готови заготовки от Германия.
 в-к "168 часа", бр. 20/15-20.05.1998 г.                  рег. 15.05.1998 г.
 

 

 

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Анализи"