Следствен експеримент (2014)

Военна прокуратура ще проведе следствен експеримент по случая с войниците, които поругаха паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово

20 Януари 2014 | 14:08 | Агенция "Фокус"

Пловдив. Военна прокуратура ще проведе следствен експеримент по случая с войниците, които поругаха паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово. Това съобщи за Радио "Фокус" - Пловдив говорителят на Военно-окръжна прокуратура Пловдив майор Ангел Узунов. Експериментът е насрочен за утре сутринта, в 04.00 часа. Часът е същият, в който се е случил инцидентът на 8 декември 2013 година. Чрез експеримента, ще бъдат проверени показанията на свидетелите и обясненията на обвиняемите. Ще стане ясно, кое е вярно и кое – не, каза майор Узунов. На следствения експеримент ще присъстват и обвиняемите - военнслужещите Мустафа Бектамов, Ибрям Камарлов и Рафет Сакатов, както и пострадалият Ивайло Пръмов.

По данни на прокуратурата в Карлово, пострадалият Ивайло Пръмов излизал от дискотека рано сутринта, когато видял двама души да плюят и да уринират върху паметника на братята. Пръмов се приближил, за да ги пита какво правят, те му се нахвърлили, и единият му нанесъл силен удар в окото. След това разбили в главата му бутилка от водка и побегнали.

Случаят бе предаден на Военно-окръжна прокуратура в Пловдив.


Цветана ТОНЧЕВА