Път: : Кой кой е : Н

Иван Нейков

Иван Нейков Нейков е роден на 17 април 1955 г.  в гр. Хасково. Завършва право в Софийски университет "Кл. Охридски". 
1981-1990 г. - инспектор юрист  в Главна инспекция по труда. 

1990 - 1992 г. - завеждащ правен отдел на Конфедерацията на независимите синдикати /КНСБ/. 
1992 - 1997 г. - зам.-председател на КНСБ. 

1997 г. - министър на труда и социалната политика в правителството на ОДС начело с Иван Костов.  (Назначен е още в служебния кабинет на Стефан Софиянски като министър на труда и социалните грижи.)

Той е един от малцината министри, които остават и в новия кабинет на Костов след правителствения ремонт през декември 1999 г. 
2001 г. - депутат от ОДС в 39-ото народно събрание.
Женен, има двама сина.

Избран за общински съветник в София на местните избори през 2003. Председател на постоянната комисия по финанси и бюджет, член на постоянната комисия по стопанска политика и общинска собственост и на постоянната комисия по инженерна инфраструктура, водоснабдяване и енергийно планиране.
Името му фигурираше сред вероятните кандидатури на десницата за кмет на София в местните избори 2007, но изборът падна на Мартин Заимов.

2009 - избран за общински съветник с листата на Алианс за София, политическа група на СДС. Заместник-председател на постоянната комисия по етика и на постоянната комисия по финанси и бюджет. Член на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика.