Път: : Кой кой е : К

Красимир Каракачанов

Роден на 29 март 1965 г. в Русе. Завършва висше образование по история. Политическата му дейност е свързана със създадената на 15 декември 1990 г. Вътрешна македонска революционна организация - Съюз на македонските дружества /ВМРО - СМД/. Още на нейния учредителен конгрес е избран за секретар, какъвто е до 1995 г. От 1995 до 1997 г. е съпредседател на партията, а от 1997 г. е неин председател. 

В събитията през януари - февруари 1997 г. ВМРО - СМД участвува активно в рамките на акцията по свалянето на БСП от власт. На изборите от април 1997 г. ВМРО-СМД се явява като присъдружна партия на СДС в рамките на коалицията ОДС. 
Красимир Каракачанов е избран за депутат в 38-ото НС с листата на ОДС. Член е на Комисията по национална сигурност. 

Преди парламентарните избори през юни 2001 г. напуска коалицията ОДС. Формацията му ВМРО участва в изборите заедно с движение "Гергьовден", но не постига успех, и той остава извън парламента.

2005 - участва в изборите за 40 НС в рамките на Български народен съюз (заедно със Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски и Народен съюз на Анастасия Мозер. Печели депутатско място от София -23 МИР.

В изборите за Европейския парламент през май 2014 г. формацията му участва в коалиция с България без цензура (партията на Николай Бареков), Гергьовден и Българския земеделски съюз. Представителят на ВМРО в листата на коалицията "България без цензура" Ангел Джамбазки печели място в ЕП.

ВМРО участва и в парламентарните избори на 5 октомври 2014 г. в рамките на коалицията Патриотичен фронт, който печели 7,28% от вота на избирателите.


Женен с едно дете. Ползва немски език. Специалист по македонската проблематика.