25 май 2022г.

Трето намиране честната глава на св. Иоан Кръстител, ден на Африка, ден на безследно изчезналите деца ....

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

Защо мълчат „грантовите“ медии за предаването на Евгений Михайлов?

Свободата на словото не е и не може да бъде само някава нездрава конкуренция между две огромни медийни групи


Разбирам защо жълто-кафявите вестници, сайтове и телевизии не обелват и дума за документите, които ни показва „Минало (не)свършено“, но ми е трудно да разбера кое кара „Капитал“, „Дневник“, „Медиапул“ и останалите да игнорират напълно едно от най-силните свидетелства за прехода в България?

Ако не харесват по различни причини самия автор, което може да бъде разбрано, защо обръщат гръб на документите? Виждаме неща, кото никога досега не са били показвани по теливизията. Добре, ако някой не харесва коментарите на г-н Михайлов – нека каже кое е право и кое криво, – но не да игнорира невероятни свидетелства за близкото ни минало. Колкото и да е субективен режисьорът – в името на обективността – той не накъсва видео-свидетелствата и всеки може да види с очите и и да чуе с ушите си какво се е случвало тогава.

Бийте г-н Михайлов за коментарите му ако смятате, че не са правилни или точни, но кажете какво мислите за свидетелствата на камерата. Кадрите не лъжат. Всички ние видяхме първите митинги на СДС без никаква цензура или редакция, заедно плакахме като ни показаха отрудените български турци и българо-мохамедани, когато Луканов, Гиньо Ганев и Ахмед Доган ги лъгаха, че ще им върнат имената без съдебни процедури.

Недоумявам например защо „Капитал“ не реагира дори с едно изречение, когато в „Минало (не)свършено“ показа тяхната статия за обира в апартамента на Евгений Михайлов? Циниците дори биха казали, че това е реклама на вестника без пари. Но изведнъж за това издание дори това не е достатъчно, за да бъде отразена новината. Дори, когато ги цитират, при това доброжелателно, те мълчат. Защо?

Свободата на словото не е и не може да бъде само някава нездрава конкуренция между две огромни медийни групи. Ясно е, че по много въпроси те заедно мълчат и при това като тръст, колкото и да демонстрират битка за истината по други теми. Но свободата на словото не е тръстово разбирателство за едно и независима информация за друго. Не казвам, че са се договорили. Не са, но премълчаването на важни новини и теми едновременно от двете големи групировки е най-малкото тревожно. Добре, че все пак благодарение на модерните технологии имаме и трета възможност. Някои малки, бедни, но обективни сайтове често ни дават по-точна информация, отколкото охранените медии на двата дебели мастодонти.


http://vevesti.bg/63121/zashto-malchat-grantovite-medii-za-predavaneto-na-evgeniy-mihaylov/