19 август 2022г.

Празник на Бялото братство. Празник на мюсюлманите "Рамазан Байрам". Ден на фотографията. Хуманитарен ден

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

БЪЛГАРСКАТА ГОЛГОТА


В средата на страстната седмица ме заляха религиозни асоциации. На Велика Сряда Иуда предава (фактически продава) Иисус Христос. Кои са днес Иудите и кога е тяхната „Велика Сряда”? На Велики Четвъртък е тайната вечеря, на която Иуда е вперил верноподанически взор в своя любим патрон, стискайки в ръка кесията с тридесет сребърника – пазарната цена на Сина Божи. Какво са продали днешните нашенски Иуди и за колко ли сребърника?

България върви към своята Голгота, превита под тежестта на своя кръст, сподиряна от хиленията и хулите на своите еднокръвни душмани. Като Иисус. По лингвистично-етимологични приближения Голгота е „лобно място” (иврит), идващо от „череп” (арамейски). Така е наименуван хълм, кръгъл като череп, разположен северозападно от стените на Йерусалим. Там, според вярванията, бил погребан Адам. Стичайки се по хълма (по черепа Адамов), кръвта Иисусова измива телесно първия човек, а в негово лице – цялото човечество, от греха. Кръвта на България няма да очисти греха нито на Иудите, нито на загърбилите законите Божии; тя ще измие мимикрията им, ще свали маските им, ще оголи грозната им същност.

Бедността е вековната прокоба на родината. Не е толкова трудно да прозрем религиозната символика в житейското всекидневие. В Евангелие от Матея 5:3 е казано: „Блажени бедните духом, защото тяхно е царството небесно”. В предни варианти е „нищите духом”, но и в двата случая термините носят два смисъла: скромни и праведни, съзнаващи и приемащи, че техният дух е по-низш от Божия дух; буквално бедни, прибававащи в мизерия, в нищета. Пасивността и покорството владеят масите; малцина са непримиримите, които, едновременно спазвайки и човешките, и Божиите закони (Матей 5:8 „Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога”), не желаят да очакват с послушен трепет блаженствата на царството небесно, а воюват за блаженствата на земното царство.

Бедността е нелечимата болест на отечеството. Защо сме бедни? Заслужено ли сме бедни? Кое е предопределило нашата участ?

Националните мошеници залъгват националните наивници – нямали сме били основания за хленч, сами сме си били виновни, малко сме били работели, малко сме били произвеждали, затова сме били получавали малко.

Грандиозна лъжа. Гигантска фалшификация. В Гърция, примерно, минималната пенсия е 920 евро – 15 пъти по-голяма от нашата минимална пенсия. Нека никой от нахалните национални мошеници не опитва да ме убеди, че българите работят 15 пъти по-малко от гръцките търтеи, та справедливо получават 15 пъти по-малко от тях. Нищо подобно, разбира се!

Българите работят точно толкова, колкото и другите, богатите народи (във всеки случай не 15 пъти по-малко и 15 пъти по-некачествено от тях). Произвеждат достатъчно. Но произведеното от тях изтича, изчезва, анихилира. Къде?
 

Всъщност всички знаем къде. „Тайната” е неопровержимо явна. Вече повече от век политиците предават и продават България. Вече повече от век продължава българската „тайна вечеря”, на която дванадесетима (зад чиито гърбове надзъртат хиляди) Иуди плюскат блажено и гледат нагло и безсрамно продадения български народ, стискайки в ръце кесии с милиарди сребърници. Те са благородни – осъждайки народа си да тъне в нищета, те му осигуряват царството небесно, а за себе си скромно запазват „суетата сует и всяческаята суета” (Еклисиаст 1:2) на преходния земен разкош и тленния лукс.

Като резултат от труда на сънародниците, но и не задължително, като следствие от Божията милост, но и не само, България може (има всички, че и повече от необходимите, условия) да бъде богата и просперираща. Може, ако не хрантутеше толкова време толкова алчни и безхаберни политици.

По мнението на сериозни икономисти и финансисти, приватизацията на държавните активи на стойност 30 милиарда лева след 1989, например, носи печалба от 3 милиарда (и още 3 в джобовете на политиците). Така, вместо 30 милиарда да отидат в ръцете на хората, създателите на тези активи (който малко работели?), те фактически се изпаряват. И отново гигантските фалшификации на разбогателите мошеници – ама те не стрували толкова, ама били амортизирани, стари, нискокачествени, евтини, социалистически! Глупости на търкалета. Те просто бяха целенасочено доведени до изкуствен фалит и джиросани за жълти стотинки (плюс щедри комисиони и подкупи) на международните мошеници. Така реално произведеното от „мързеливия” българин богатство бе обезценено и пропиляно в интерес на заграбилите малка част от него мафиоти.

Преди 1989 впрочем най-малко 5-6 милиарда бяха укрити в задгранични смесени дружества от висшата червена номенклатура.

В земята ни има редки метали от почти цялата Менделеева таблица. Само златните залежи са 20 000 тона на стойност 1 трилион и 100 милиарда долара. Продажните политици не дремят. Находището в Челопеч, да кажем, е харизано на канадската фирма „Дънди Прешъс”, която подхвърля на просяка България около 50 (според някои – даже само 6) милиона срещу годишна печалба от над 2 милиарда долара. В българската акватория на Черно море наскоро бе открит метан, от който може да се добива природен газ за следващите 400 години при сегашното потребление. Няма страшно, политиците няма да позволят на българина да живее човешки, пак ще ги подарят на чужди концесионери.

Изобщо около 20 милиарда лева (произведени от „ленивите” българи) всяка година изтичат от страната, за да пълнят джобовете на международни бандити (енергоразпределителна мрежа, концесии за добив на редки метали и водоснабдяване, банки и застрахователни дружества и какви ли още не), които от своя страна пълнят джобовете на нашенските бандити.

Автоинициативното (без решение на ЕК) затваряне на технологически годните – доказано от 13 международни проверки и тестове – ІІІ и ІV блок на АЕЦ „Козлодуй” е причинило загуба от над 30 милиарда лева за БВП.

И накрая, дори само умелата експлоатация на природните „бонуси” – минералната вода („течното злато” на ХХІ век), билките (уникални), пчелния мед (най-добрия в света), продуктите на Лактобацилус Булгарикус (жив единствено у нас), четирисезонния туризъм и пр. е напълно достатъчна, за да бъдем една от най-богатите държави в света. Политиците обаче не дават. Концесионери точат водата. „Шеврон” напира да я замърси во веки веков. Пестицидите унищожават билките и пчелите. Чужди и наши перачи на пари бетонираха китните курорти и заляха с мрамори, гипс и асфалт природните красоти. Няма спасение.

Какъв е изходът от вековната мизерия? Подсказан е в Светото писание, в заръките как да предотвратим неизпълнението, неподчинението на Божиите закони. Да вземем седмата („Не прелюбодействай”) от десетте Божи заповеди. „И ако дясното око те съблазнява, извади го и хвърли от себе си, защото по-добре е за тебе да погине един твой уд, а не цялото тяло да бъде хвърлено в геената огнена”, Матей 5:29. „И ако дясната ти ръка те съблазнява, отсечи я и я хвърли от себе си, защото по-добре е за тебе да погине един твой уд, а не цялото ти тяло да бъде хвърлено в геената”, Матей 5:30 („уд”, употребявано до ХІХ век, означава част от тялото; „геена” е долината на Еном, южно от Йерусалим, където хвърляли отпадъците и труповете на животни – символ на Страшния съд в Юдаизма).

Преведено на всекидневен отечествен език, сурово наказание трябва да следва неизпълнението, неподчинението на човешките закони. Ако висш политик (президент, премиер, министър, депутат) е корумпиран национален предател, мафиот, мутра, престъпник, спасението е в отстраняването му, в отсичането му и хвърлянето му в килията (по-цивилизовано от далеч по-ефективния разстрел в Китай), за да се запази здравето на тялото, живота на останалите части.

Ами ако всички висши политици са корумпирани! Ако всички удове са за кълцане! Възможно ли е родните Авгиеви обори да бъдат

Особено когато народът също продава себе си и предава своите идеали.

Би било вдъхващо оптимизъм, ако България наистина е понесла своя кръст към своята Голгота. Дано да е така! Защото след

Време е да възкръснем! Во истине!