19 август 2022г.

Празник на Бялото братство. Празник на мюсюлманите "Рамазан Байрам". Ден на фотографията. Хуманитарен ден

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

Геостратегическата ситуация и бежанските вълни

„Ние ще положим всички усилия да освободим народите си от бича на войната в и между държавите... Да заздравим уважението към принципа на върховното право във външните и вътрешните работи... Да предприемем съгласувани действия срещу международния тероризъм...”
Из „Декларацията на хилядолетието на Обединените нации” (6-8 септември 2000 г.)

„Нека всички заедно кажем „НЕ” на деспотично прилаганото от векове „право на силния”, използвано в това число за убийства, като съответно право на въоръжено противодействие срещу него в името на мира в света бъде предоставeно със стриктно спазване ... на умиротворителните сили на ООН, респективно на Съвета за сигурност, непременно отчитайки и световното обществено мнение.”

Из „Обръщение за един по-хуманен свят на Фондация „Човещина”, прието на 12.01.1999 г.


„Няма друга заплаха за САЩ, освен заплахата на противодействието... Ако удряш другите..., те ще те удрят на свой ред.” „Ветеран съм от Втората световна война и не си представях, че ще доживея времето американците да се превърнат в агресор.” „За какво е НАТО? Официално НАТО трябва да защитава вас, горките европейци, от руската мечка.”

Гор Видал – доскоро жив интелектуалец на САЩ, класик-писател, достоен потомък на „основатели на Америка” и „създатели на нейната Конституция.”