Посрещане на Орешарски в БНТ - 13.09.2013

Начинът, по който е посрещнат, става медиино събитие на следващия ден.

Той влиза в телевизията, за да участва в предаването "Панорама". Поне днес (14 септември) представянето му може да бъде видяно тук - http://bnt.bg/bg/news/view/108007 plamen_oresharski_100_dni_sa_mnogo_i_malko_vreme

Петър Волгин от БНР, който води слушаното предаване "Деконструкция", прави във Фейсбук следното изявление:

"След вчерашната атака срещу сградата на БНТ няколко неща вече са кристално ясни:
1. Няма никаква разлика между "демократите-протестъри" и нацистките шпиц-команди от началото на 30-те години на миналия век. И двете групи са агресивни, озлобени, готови да се разправят с всеки, който не мисли като тях. Ерих Рьом би се гордял извънредно много, ако можеше да види какви ги вършат наследниците му по софийските улици.
2. Огромното мнозинство български граждани разбра, че т.нар. "протест" обслужва конкретни партийни и финансови интереси. Поради това на "ивентите" вече присъстват стотина души. Намаляващата бройка допълнително озлобява сценаристите и те организират все по-агресивна кампания, като миналата вчера пред БНТ. Само че думкането на тъпаните няма как да скрие липсата на каквато и да било мисъл и откровената глупост.
3. Българската полиция е най-толерантната полиция в света. Във всяка една нормална държава полицаите не биха допуснали самозабравили се идиоти да им крещят в лицата, да ги псуват, да се разхождат с вериги около парламента и да дърпат загражденията. Във всяка държава, където се спазват законите, подобни "херои" щяха да бъдат ошамарени и пратени на топло.
4. Крайно време е да бъдат взети мерки и да не се позволява на стотина партийно и финансово мотивирани индивиди да тероризират милионна София, като блокират улици и кръстовища.
Добро утро!:)))"