Път: : Списъци

Някои сътрудници на депутати и парламентарни комисии (2015)

Справка в регистъра на нещатните сътрудници на депутатите, парламентарните групи и комисии на сайта на Народното събрание показва някои любопитни имена.

Георги Асенов Георгиев и Благой Любенов Сакарев - нещатни сътрудници на депутата от ДПС Делян Пеевски (Г. Георгиев е шеф на охраната на депутата). За двамата е посочено, че са със средно образование, но ще подпомагат депутата като специалисти в сферата на "връзки с обществеността".

Велислава Кръстева и Кристиян Коев - Флейтата, кметът на Кърджали Хасан Азис и бившият депутат Юнал Лютфи -  сътрудници на парламентарната група на ДПС.

Стефан Гамизов, представящ се за консултант и енергиен лобист - сътрудник към парламентарната комисия за наблюдение на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Братът на бившия финансов министър от кабинета "Орешарски" Петър Чобанов - Димитър Чобанов - сътрудник в комисията по икономическа политика.

Бившият шеф на Националната разузнавателна служба и бивш депутат от "Синята коалиция" Димо Гяуров - сътрудник в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, оглавявана от Атанас Атанасов, бивш шеф на контраразузнаването при управлението на Иван Костов.

Председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов е сътрудник на здравната комисия.

Бившият зам.-кмет на София Велизар Стоилов и бившият депутат от БСП Мартин Захариев - сътрудници към Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Бившият депутат от времето на НДСВ Анели Чобанова - нещатен сътрудник към парламентарната група на Патриотичния фронт.

Румен Петков и Васил Калинов, които бяха няколко мандата депутати от БСП, - сътрудници на парламентарната група на АБВ.

Бившият министър на труда в тройната коалиция Емилия Масларова - сътрудник на Кирчо Карагьозов, а шефът на БСП-София Калоян Паргов - на депутата от БСП Иван Иванов.

Най-съществената полза за нещатните сътрудници на депутатите и към парламентарните групи и комисии е пропускът за влизане в сградите на Народното събрание.

 

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/04/15/2512465_shefut_na_ohranata_na_peevski_mu_stana_sutrudnik_v/