Маргинализирането на ромската общност


http://bolgari.net/razmaxan_gospodarski_pryst-n-4945.html

Размахан господарски пръст

Автор: редакционна

 

Маргинализирането на ромската общност остава най-големият проблем с правата на човека в България се посочва в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за правата на човека, съобщава „Стандарт".

В доклада се отбелязват проявите на насилие на крайнодесни екстремисти срещу роми, мюсюлмани и представители на други религиозни малцинства.

Коментар на http://bolgari.net/razmaxan_gospodarski_pryst-n-4945.html

Ето откъде черпят наглостта си т.нар. правозащитни организации, ето чия стилистика използват. Както добре вижда всеки непредубен читател, написаното в доклада на Държавния департамент за България е тенденциозно невярно, затова и обидно. Вашингтон нарочно действа по този брутален начин, цели се чрез използването на силно преувеличени или напълно измислени аргументи и факти да се обвиняват правителствата и обществата в страните по света.

За да не забравят кой е съдникът от последна инстанция, кой е господарят на планетата. При тези обвинения винаги присъства и заплахата от евентуални санкции, поднесени добре завоалирано или нарочно зле прикрито. Знаят много добре, че така предизвикват реакции на раздразнение, неприязън и дори омраза, но дават да се разбере, че хич не им пука, важното е другите да се страхуват и извиняват пред размахания пред тях господарски показалец.