Кой е Митко Каратиста? (февруари 2013)

Премиерът Бойко Борисов е настанил един от най-близките си съратници от ъндърграунда на ключова позиция в енергетиката, която през последните дни се раздира от скандали. Министър-председателят прокарва интересите си в НЕК чрез Димитър Стефанов-Митко Каратиста, който е бивш шофьор на Румен Николов-Пашата.

Както личи от официалните документи, Димитър Стефанов е член на Надзорния съвет на “ЧЕЗ България” ЕАД.

Кой е Митко Каратиста?

Според медийни публикации, преди да заеме важния пост Стефанов е ръководили банда яки момчета, които са рекетирали търговци от кв. „Надежда”.

Проституцията и разпространението на дрога в квартала били до ден-днешен под негов контрол, твърдят от столичен седмичник. Майката на детето му, Татяна Георгиева, става общински съветник от листата на ГЕРБ-София и един от четиримата координатора в София. Кметът на „Връбница” дори е женен за сестрата на Татяна Георгиева. Техният баща пък бил назначен на работа в община „Надежда”! И дума не може да става за конфликт на интереси!

С избирането на Борисов за премиер, Каратиста е непрекъснато в обкръжението му и е негова дясна ръка. Назначен е и за съветник в Народното събрание. Бизнесът му с проституция, наркотици, рекет и изнудване продължава обаче, твърдят негови приближени. Високата му позиция започва да му помага не само на местно ниво, но и в цялата страна.

Независимо от това, Бойко го назначава за член на Надзорния съвет на ЧЕЗ – България, за да защитава интересите на държавата, със заплата от около 35 000 лева на месец!