Една реплика понякога всичко значи и даже обръща колата

Една реплика понякога всичко значи и даже обръща колата - обърна наопаки лесно предвидими резултати от избори, както миналата неделя се убедихме. Контекстът на "фаталната" реплика на Борисов беше в смисъл, че БСП не участва като партия в изборите за президент, а се скрива зад инициативен комитет, който не би могъл да поеме нито колективно, нито персонално отговорността за провал на своя кандидат /генерала/. Нито пък БСП и персонално К.Нинова ще я поеме и признае, докато ако кандидатът на ГЕРБ не спечели, той /Б.Б./ ще си поеме отговорността и ще си подаде оставката. От текста и контекста медиите извадиха само репликата и нататък се видя...

Хайде сега да ви запитам, например, защо публична реплика на кандидат вице-президент /Йотова/ към неговия кандидат-президент /Радев/, "...че няма да му бъде простено, ако се обърне срещу изстрадалите хора от нейната партия /БСП/" не беше подета от медиите, многократно мултиплицирана, облечена в съответните анализаторски текстове и контекстове и не бе използвана като пропаганден камщик?

Или как така му се размина на генерала репликата, че "...договорът за охрана на нашето въздушно пространство от самолети на съюзна нам НАТО-вска авиация е по-унизителен за България от Ньойския договор."

Чухте ли, видяхте ли някой в медиите да обясни поне неправомерността на сравнението между два "договора", като единият е между победени и победители след война и в него България е сред победените, а другият е договор между равноправни съюзници в отбранителен съюз /НАТО/, които точно затова членуват в него, за да се допълват и подпомагат взаимно.

Чухте ли, видяхте ли някой да пита генерала доколко е запознат с международните закони и споразумения и каква е нагласата му да ги зачита и спазва като президент; запознат ли е с документа от Будапеща и задължението, поето от Русия, когато Украйна се "разоръжава" и предава атомното си оръжие на Москва?

Русия наруши ли споразумението, или не?

Питат го дали Крим бил "Кримнаш" или "Кримтехен", той ми отговаря с "исторически" митове и подобни тривиалности - опорни точки.

Зная, че не можете да ми дадете отговори. Въпросите ми са риторични. А отговорите са най-малко два -

1. Въпреки всички твърдения, че Борисов и ГЕРБ владеят и управляват всичко в държавата, нито една медия през управлението на ГЕРБ не е нито обективна, и още по-малко не е проправителствена, а точно обратното.

2. ГЕРБ подцени силата на пропагандата, а в прясна-прясна посткомунистическа и посттоталитарна държава това просто е пагубно. И една трета от мене - на Цачева трябваше да променят визията, поне прическата!. /Пример, спомнете си как изглеждаше Менда Стоянова, когато преговаряха преди две години с РБ и другите за съставяне на правителство и сравнете с визията й напоследък/.

Пиша всичко това, защото пак ни предстоят избори и тепърва същите медии ще ни облъчват, и обръщат, и опичат... като за поредния "... бой последен е този" на корпоративния българофобски и русофилски другариат. Последната реплика си я казвам наум и завършва с ...вдън земята .