Достойнството на един народ (ДЕН)

Политическа партия "Достойнството на един народ" е поредна дясна партия, огласена на 16 февруари 2020 г. от Найден Зеленогорски на пресконференция в БТА. Други участници в този политически проект са Пеню Пенев, Виолета Донева, Ангел Диков, Филип Симеонов и Йордан Василев..

Учредителите й желаят да бъде постигнат достоен живот на хората в България на основата на истинска демокрация, върховенство на закона, пълноценно спазване на човешките права и свободи..

Учредителното събрание на партията се предвижда да се състои в края на април или началото на май в София. Ще бъде създадено и гражданско сдружение със същото наименование.

Според учредителите новият партиен проект намира подкрепа в десет общини и в почти всички областни центрове. "Ние ще изградим ясни мостове, които да разбият статуквото в парламента, да хвърлят голям камък в блатото". Изразяват готовността си да бъдат  основна част от политическа алтернатива със силен десен акцент, както и увереност, че ще има окрупняване на дясната демократична общност. Себе си виждат като спойка за това. Демонстрират убеждение, че няма да допуснат проектът да бъде повод за разцепление в дясното.

В изявлението си Зеленогорски подчертава, че българската демокрация е потъпкана и унизена в калта на политическото безвремие.

Участниците в новата партия твърдят, че се ръководят от ценностите и принципите на демократичните общества: защита на човешките права, свобода на мисълта, съвестта и религията, свобода на изразяването, свобода на пазарна инициатива, народен суверенитет, политически плурализъм, върховенство на закона и разделение на властите.

(През декември 2020 г. се създава друга формация, която има същата абревиатура - Движение за единство на народа.)