Волен Сидеров дава Вики Политова на Комисията за борба с корупцията (юни 2012)


18.06.2012

http://pressclub.bg/politics/20120618/news-105998

На провелата се днес пресконференция на ръководството на “Атака” стана ясно, че партията ще подаде сигнал срещу генералния директор на bTV Вики Политова в Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика към НС, съобщиха от пресцентъра на партията.

Лидерът на Атака заяви, че Политова притежава акции от Първа инвестиционна банка, а нейният съпруг е член на Надзорния съвет на банката. В качеството й на притежател на акции от тази банка, тя е в драстичен конфликт на интереси. Финансовата институция е притежател на собственост в ски-курортите Витоша, Боровец, Банско и Разлог.

Протестите, които стават в последните дни, са свързани изключително много с евентуални строежи на ски-съоръжения в тези курорти. Според Сидеров, шефката на една от най-влиятелните телевизии има пряк интерес от строежа на тези съоръжения, срещу които пък строежи протестираха в София организираните от Facebook и интернет граждани. В тази връзка Волен Сидеров ще подаде сигнал срещу Вики Политова до Антикорупционната комисия и до държавната Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Сидеров смята, че това е много драстично нарушаване на правото на информация на хората и допълни, че bTV е тенденциозна спрямо отразяването на тези протести. “Тя буквално взе позиция против протестиращите и в защита на закона, който се оспорва от много граждани”, – допълни той.

“Така или иначе, тези вълнения около Закона за горите показват някои скрити връзки в нашето общество и за пореден път доказват, че ние от Атака бяхме прави, когато протестирахме, включително пред редакцията, пред офисите на bTV във връзка с Катуница. Тази медия от много време отразява тенденциозно събитията в България”, – каза пред журналисти Сидеров, и допълни, че сега ставаме свидетели как нейни шефове са свързани икономически, което обяснява много неща.

В заключение лидерът на националистите допълни, че в момента медийни босове се разследват по тежки обвинения и очевидно въпросът за медийната среда в България ще трябва да бъде поставян все по-често и по-задълбочено на дневен ред.